Nu utvecklar vi special­kompetens

fs-blogg-2

Vi arbetar sedan många år nära Martin & Serveras restaurangtjänster och har tillgång till hela deras utbildningskatalog.

Hos Martin & Servera i Årsta har vi genom åren t.ex. låtit våra restaurangkonditorer växa ytterligare under två intensiva dagar med Daniel Roos bakom katedern. Eller låtit ”Fredagskocken” Mattias Larsson inspirera våra köksbiträden till att bygga vackrare och mer smakliga salladsbufféer efter säsong.

Vi frågade en av våra kockar som gick en utbildning med namnet ”Mer vegetariskt!” hur hon upplevde dagen och hon svarade så här:

“Ja, alltså det här med vegetarisk mat. Jag har som så många andra i branschen ansett det vara något jobbigt som alltid ska finnas på lunchmenyer eller pliktskyldigt ordnas fram på begäran från någon som anmält det som specialkost. Och med handen på hjärtat; ofta har det som de fått på tallriken varit rätt oinspirerat om vi jämför med vad som serverats enligt ordinarie meny. Men inte längre, i alla fall inte om jag står i köket! Vilken wow-faktor denna dag gav mig. Jag behövde verkligen få en handgranat inslängd i mitt tänk och tvingas börja fundera. Efter denna dag har jag fortsatt tänka på ämnet och läser allt jag kommer över om vegetarisk matlagning. Nu skapar jag alla mina maträtter med vegetabilier som fundament, ibland tillkommer kött eller fisk till rätten men långt ifrån alltid. Jag har alltså gått från ”suck…” till ”wow!” tack vare en enda dags kurs.”

Genom vårt samarbete kan vi snabbt möta våra kunders förfrågningar kring specialkompetens. Det är sällan svårare än att vi låter en medarbetare åka till Årsta och fylla ryggsäcken med efterfrågad kompetens. Det händer också med jämna mellanrum att vi tillsammans med Martin & Servera tar fram skräddarsydda utbildningar för vår personal, kurser som inte finns i deras ordinarie katalog.

Och om du själv varit på utbildning hos Martin & Servera och slagits av hur proffsig diskaren är som står i utbildningsköket? Då kan vi berätta att hen självklart är från Four Service.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.